Sykeröt pitkään ja paksuun harjaan

12 Jan

Verkkoletti on suomenhevosella varmaan se yleisin kisakampaus. Ceellä käytettiin sitä kisoissa 2016, alla pari hieman erilaista mallia. Kuvista huomaa, että Ceen voi letittää kummallekin puolelle.

8. Peruutus[2016 keväällä, verkkoletti vasemmalle]

Ravi2[2016 syksyllä, verkkoletti oikealle]

Myös ranskalainen letti on aika käytetty pitkässä harjassa. Alla pari esimerkkiä hieman erilaisista toteutuksista.

_O6V9615[2014 syksyllä, ranskalainen harjan yläosaan]

8.[2015 syksyllä, ranskalainen molemmille puolille harjaa]

Nyt kokeilin tehdä sykeröitä ja löysinkin siihen pari juutuubi-videota ohjeeksi. Tässä muutama kuva Ceen harjasta sykerökampauksella. (Ceetä alkoi ihan vähän väsyttää kun tukkaa kammattiin 😀 ).

Sykero1

Sykero2

Sykero3

Lopputuloksesta tuli mielestäni ihan kiva. Ceellä on harjassa lyhyempi kohta, siinä kohden näkyykin kuinka sykeröt pienenivät turhan nopeasti. Siihen kohtaan pitää vielä miettiä miten saisi nätimmin ja erityisesti kestävämmin letityksen jatkumaan.

Linkin takaa löytyvän blogipostauksen videossa on ohjeistettu letitys. Itse huomasin, että edellisen letin jäljelle jäävä häntä kannattaa sijoittaa seuraavan letin keskimmäiseen osioon. Näin edellinen letti pysyy tiukempana. Lettien tulee olla paksussa harjassa myös riittävän paksuja, jotta niiden väliin jää rako. Muuten leteistä tulee hassun näköiset kun ovat kiinni toisissaan. Ja vanhan uskomuksen mukaan lettejä pitää olla pariton määrä.

Advertisements

2 Responses to “Sykeröt pitkään ja paksuun harjaan”

 1. Annika February 16, 2017 at 10:20 am #

  Moikka! Myös puoliveljellä olen käyttänyt viime kesänä sykeröitä. 🙂
  Silläkin harja ohenee ja lyhenee säkää kohti (ja harjassa on jopa pieni “lovi”) joten ihan symmetrisiä sykeröitä en ole saanut. Ompelemalla tulee ihan kelpo lopputulos. Tähän mennessä olen tehnyt sykeröt edellisenä iltana kun en oikein osaa vielä arvioida mitä niihin menee aikaa kisa-aamuna. 😉
  Tosi mukava lueskella teidän menoa, löysin tänne ihan sattumalta. oma blogini on nyt vähän “jäissä” ja yritän aktivoitua kun saan jatko-opiskelujutut tehtyä alta pois.

  • TKa February 16, 2017 at 12:21 pm #

   Terkkuja puoliveljelle! Toi ompeleminen tois varmasti siistin lopputuloksen, mutta taidan olla siihen itse liian laiska 🙂 Nuo videon letit sen sijaan valmistuvat todella nopeasti. Olen pari kertaa niitä nyt harjoitellut ja ei siihen varttia kauempaa saa menemään kun tekniikka löytyy. Kiitos palautteesta ja kun blogisi aktivoituu niin laita linkki tulemaan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: