Ratsastajan joululahja: Lisää valmennuksia

25 Jan

Toivoin itselleni joululahjaksi lisää valmennuksia. Ratsastuksessa ei ole koskaan valmis. Aina kun luulee oppineensa jonkun asian, odottaa uusi opittava juttu nurkan takana. Ratsastaa voi paremmin, kevyemmin, tehokkaammin, hevosystävällisemmin, kauniimmin…

IMG_8491Tässä lainahevosella (Raika-mammalla) tunnilla ratsastelua 2012 joulukuussa.

Joulun jälkeen toive onkin aika pitkälti toteutunut. Empun kouluvalmennuksia on mahtunut tähän kuukauden ajanjaksoon neljät ja Karon estetreenejä kahdet. Lisäksi olen käynyt yhden Juho Norilon estevalmennuksen kuuntelemassa/katselemassa. Melko hulppeata!

_O6V0274Ceen kanssa ekalla ohjatulla tunnilla maaliskuussa 2013.

Mikä sitten tekee hyvän valmentajan? Valmentajalle ei riitä pelkkä rautainen ammattitaito, vaan pitää olla myös kyky motivoida. Kaikilla oppilailla on niitä hetkiä kun ei vain huvita mikään. Tuntuu että ollaan menty takapakkia eikä osata enää sitäkään vähää mitä aikaisemmin. Tässä tulee valmentaja mukaan kuvaan. Hyvä valmentaja boostaa ja auttaa näkemään tulevaisuudessa siintävän maalin ja kuinka tässä on vain yksi pieni askel matkalla siihen. Huono valmentaja toistaa kuinka huono olit ja kuinka huonosti voi mennä jos jatkat kuten teit epäonnistuneessa valmennuksessa. Selkeä ero eikö?

6_CeeSyyskuu2013sivuSyyskuussa 2013 ekassa valmennuksessa ikinä 🙂
Pinkki Varjosen valmennusviikonlopun ratsastelua.

Hyvällä valmentajalla on myös syvällinen ymmärrys harjoittelun vaikutuksista. Hän auttaa myös oppilastaan ymmärtämään mikä merkitys on harjoitella asioita oikeassa järjestyksessä ja systemaattisesti. Huono valmentaja teettää tehtäviä jotka eivät auta kehittämään omaa tasoa tai vahvistamaan nykyistä tasoa. Huonon valmentajan harjoitukset tekevätkin usein oppilaalle hallaa menetetyn itsevarmuuden vuoksi.

valkku2Emilia Kaikkosen ekassa valkussa kesällä 2014.

Valmentajan tärkeimpiä ominaisuuksia on kyky kommunikoida. Psykologisestikaan valmennus ei voi olla vain kepin ja porkkanan tasaista vaihtelua, vaan tarvitaan vaistoa siitä, miten motivoidaan. Hyvä valmentaja pystyy ottamaan huomioon erilaiset oppilaat ja heidän tapansa sisäistää asioita. Hyvä valmentaja osaa samaistua valmennettavan tilanteeseen ja ratkoa asioita sitä kautta. Hän osaa sanoa saman asian monella eri tavalla ja jaksaa selittää kerta toisensa jälkeen samat jutut. Hyvä valmentaja sallii vuorovaikutuksen – häneltä uskaltaa kysyä.

este7Karoliina Forsströmin ekoissa estetreeneissä heinäkuussa 2016.

Jos kaikki menee hyvin, päästään pääsiäisenä maistamaan Seppo Laineen valmennuksia. Olemme ilmoittautuneet kahden päivän valmennusleirille Ypäjälle! Jännittävää! Empun kouluvalmennukset jatkuvat lähes viikottain, Karon estetreenit niin usein kuin kalenteriin mahtuu. Joululahjasta on tulossa vielä mahtavampi kuin edes kuvittelin!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: