Ceen joululahja: Back on Trackin Royal tarrapatjat

27 Feb

Ceen puolesta Ratsastaja toivoi sille joululahjaksi Back on Trackin tallisuojia tai tarkemmin Quick Wraps Royal tarrapatjoja. Joulupukki tuli viime vuonna aikaisessa ja toi ne Ceelle jo hyvissä ajoin ennen joulua. Hyvä niin, sillä niitä tarvittiin heti kummallisiin takajalkojen turvotteluihin. Ja sen jälkeen hokinpolkeman hoitoon. Nyt kun uusi traileri on saatu kotiin ja kohta päästään matkaamaan, pitää hankkia vielä toinen pari etujalkoihin kuljetusta varten (Ceen kahdella reissulla käytetyt kuljetussuojat muuten olisivat myytävänä, Bucas 2000, laita spostia jos kiinnostaa!).

BoTsuojat1

Suojiahan voi käyttää ihan muutenkin kuin vain ongelmien ilmetessä. Yksi ystäväni käyttää niitä vakituisesti kuljetussuojina sen lisäksi että hoitaa niillä turvottelevia jalkoja. Varsinkin hokkiaikaan kannattaa laittaa kuljetukseen jalkoihin myös putsit suojien lisäksi, jos haluaa kunnolla suojata jalat. Kuljetuskäytössä nämä suojat tuovat extra-etua varsinkin pitkissä kuljetuksissa, joissa hevonen joutuu seisomaan pitkiä aikoja paikallaan. Suojat lisäävät verenkiertoa ja auttavat näin estämään jalkojen jäykistymistä.

BoTsuoja3

Suojat saa osiin siten, että sisuksen saa irralleen. Sisus on hoitavaa keraamista kangasta ja näin sisusta voi käyttää esimerkiksi pintelipatjana. Itselläni ei ole polvi- tai kinnersuojia, joten erillinen sisus käy pintelin kanssa käärittynä myös siihen käyttöön. Aseta tarrapatjan sisus löyhähkösti polven tai kintereen ympärille. Kieritä pinteli erityisen jämäkästi pari kierrosta polven tai kintereen yläpuolelle (sisuksen päältä tietysti) ja normaalikireydellä sitten loput siitä alaspäin. Ja voilá – tässä hoitava polvi+kinnersuoja!

BoTsuoja4

Pari tilannetta missä olen suojia päässyt “tositilanteessa” eli hoitotarkoituksessa käyttämään. Ceellähän on yleensä aivan täysin kuivat jalat. Ei turvotuksesta tietoakaan. Viime vuoden lopulla sillä alkoi  mystinen takajalkojen turvottelu. Kaikkihan tiedämme että talvi ei oikein ole tullut missään vaiheessa vaan aina tuli suojakelit ja sitten lopulta kurakelit. Yhtenä päivänä hepan jalat olivat oikeasti jo aika paksut. Ne olivat lämpimät ja nesteiset. Niissä ei kuitenkaan ollut haavoja eikä mitään muutakaan syytä löytynyt miksi ne turvottelivat. Laitoin joka päivä BoT-suojat jalkoihin noin puoleksi tunniksi ennen liikutusta. Jalat sulivat oikein silmissä. Liikutuksen jälkeen laitoin suojat jalkoihin vielä puoleksi tunniksi. Tein tätä kolmen-neljän päivän ajan ja mystinen turvotus oli poissa.

ennen

Tämän näköinen turbojalka odotti.

jalkeen

Tämän näköinen kuivajalka oli jälkeen.

ennenjalkeen

Tässä vielä ennen – aikana – jälkeen.

Toinen kerta milloin pääsin niitä toden teolla testaamaan, oli pitkä hokinpolkema toisessa takajalassa. Haava oli noin 15 senttiä pitkä ja jalka oli turvonnut koko matkalta ja vähän isommaltakin alueelta. Puhdistin haavan hyvin vedellä ja kuivasin puhtaalla pyyhkeellä. Ennen kuin laitoin jalkaan mitään muuta, laitoin tarrapatjat noin puoleksi tunniksi. Liikutin hepan normaalisti, mutta laitoin jalkaa BoTin ratsastussuojat. Ne ovat pehmeät suojat eivätkä siten hankaa lainkaan vaikka haava siellä alla olikin. Lisäksi keraamiset ainesosat jatkoivat jalan hoitamista ratsastuksenkin aikana. Cee on tottunut BoTin vaikutukseen, joten sen vuoksi voin käyttää niitä tuotteita pitkiäkin aikoja sillä. Ratsastuksen jälkeen katsoin että haava oli jo aika kivan näköinen kuten jalka muutenkin. Laitoin kuitenkin tarrapatjat vielä puoleksi tunniksi hoitamaan ja viimeistelin vielä tervalaastarilla haavan yöksi ettei siihen joutuisi kuiviketta. Parin päivän ajan jatkoin tätä hoitoa ja haava oli täysin parantunut ja turvotukset poissa.

BoTsuojat2

Näistä tarrapatjoista kuulin itse asiassa ensimmäistä kertaa kaveriltani, joka oli käyttänyt niitä jo pidemmän aikaa hevosensa turvotteleviin takajalkoihin. Hän suositteli niitä ja sain kokeillakin niitä Ceelle. Kun pystyin heti toteamaan niiden hyödyn, olin myyty. Voin siis suositella näitä ihan kaikille, oli kyseessä vammojen hoito tai ennaltaehkäisy.

Suojia voi hankkia esimerkiksi Maria Nikkilän verkkokaupasta hintaan 97 euroa. Ceen suojat ovat kokoa L. Postaus on tehty yhteistyössä Tilves photographyn (kaikki postauksen vesileimalliset kuvat) sekä Back on Trackin (suojat) kanssa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: