Testissä Back on Track sadeloimi

5 Mar

Cee ei juurikaan ulkona loimia käytä, mutta joskus tulee eteen tilanteita, kun on vaan pakko. Niitä kertoja varten on hyvä olla edes yksi kunnon ulkoloimi varalla, jotta ei sitten ole ihmeissään kun tilanne on “päällä”. Aikaisemmin Ceellä on ollut varaloimena joku vanha lahjaksi saatu sini-ruudullinen loimi, mutta möin sen kaapista pois tilaa viemästä. Sitä käytettiin tasan yhden kerran – silloin kun Cee muutti kotiin, kun pakkasta oli 25 astetta ja varmuuden vuoksi laitettiin loimi päälle hyytävän trailerikyydin ajaksi. Kasvattaja kyllä mietti kun loimea päälle laitettiin, että noinkohan sille tulee hiki 🙂

BoTsade1

Suurin syy sille, että Cee ei tarvitse ulkona loimea talvellakaan, on että sen nykyisessä tarhassa on katos. Jos se joutuisi siirtymään katoksettomaan tarhaan, pitäisi sitä todennäköisesti alkaa loimittaa räntäsateisille ja kylmien sateiden päiville. Karvaahan Ceellä on myös vaikka muille jakaa, mutta sitten kun keli on riittävän märkä, ei karvakaan enää pidä vaan silloin alkaa kylmä iskeä hevoseenkin (ilman suojaa).

Suomenhevosella on yleensä melko mahtavan kokoiset lavat. Lapalaskokset ovat loimessa siis ihan välttämättömät. Suomenhevosen kaula on myös aika paksu, jos sitä vertaa puoliverisiin tarhakavereihin. Niinpä kaula-aukossa pitää olla tilaa. Ceellä on leveä rinta, joten myös siinä kohden pitää olla varaa kiinnityksessä leventää. Nämä kaikki vaateet toteutuvat hyvin Back on Trackin sadeloimessa.

BoTsade6

Etuosa sadeloimesta kiinnitetään velcron lisäksi pikalukoilla, mikä on tallityöntekijän hommia ajatellen oikeastaan välttämättömyys. Ei tarvitse märin ja kohmeisin sormin irrotella solkia. Loimessa on ristikkäisvyöt vatsan alla hyvillä säätövaroilla ja lisäksi jalkaremmit takana. Jalkaremmit ovat hieman joustavat ja todella pehmeää materiaalia, joten ne ovat varmasti hevosesta mukavan tuntuiset.

Itse loimi on todella miellyttävän tuntuinen ja Cee liikkui sen kanssa mielellään. Vaikka hepo juoksenteli pidemmänkin aikaa, ei se ollut yhtään hikinen loimen alla. Kun kädellä koskin niin lämpötila loimen alla oli “mukava” kädelle. Ei siis kuuma eikä kylmä vaan tuntui sopivalta.

BoTsade3

Tämä loimihan on sadeloimi eikä toppaloimi. Toppaloimea en Ceelle oikein näe itseäni pukemassa muuten kuin jos jossain mielenhäiriössä ja maneesitallille muuttamisen jälkeen klippaan sen. Ja sitä en kovin hevillä näe tekeväni. Mutta takaisin sadeloimeen. Siinä on ohuehko hoitava vuorikangas, joka tekee siitä sopivan suomenhevoselle märkien päivien ulkoiluun, oli sitten syksy/kevät tai talvi. Puoliveriselle tämä olisi varmasti sopivin ns. välikelin takkina.

BoTsade4

Sadeloimessa on hyvin hengittävä polypropyleenivuori, ristivyöt, lapalaskokset ja häntäläppä. Väriltään loimi on vaaleanruskea beigenvärisin kantein. Loimen ulkonäkö on omasta mielestäni jopa ylellinen. Beige väritys on vähän kultaan vivahtava ja tuokin luxus-tuotteen näköä loimeen.

BoTsade5

Koko: Suomenhevoselle kaula-aukko ahtaahko, muuten tasan tarkkaan saman kokoinen kuin Ceen muutkin Back on Trackin loimet. Kokoja saatavilla 125 – 165 cm.

Materiaali: Tuttua Back on Track -laatua, eli hyvän ja kestävän tuntuinen. Ei hiosta. Sisäkangas polypropyleeniä sisältäen keraamisen ainesosan. Päällikangas nylonia (vesipilari 3000 mm). Kevyt täytekangas välissä.

Hinta: Noin 300 euroa. Loimen hinnalle ei ole vertailukohteita, sillä muita hoitavia loimia valmistavilla ei ole hoitavilla ominaisuuksilla varustettuja sadeloimia tarjolla (tai ainakaan en sellaisia löytänyt).

Kenelle suosittelisin: Märän kelin ulkoloimeksi kaikille niille hevosille, jotka herkästi menevät selästään jumiin kosteilla, kylmillä keleillä. Syksyn/kevään kuljetusloimeksi ainakin menomatkalle, sillä traileriin kerääntyy kylmää kosteutta kun sitä ei käytetä. Talven räntäsateiden ulkoloimeksi katoksettomille suomenhevosille.

BoTsade7

Postaus on tehty yhteistyössä Tilves photographyn (kaikki postauksen kuvat) ja Back on Trackin (hevosen loimi ja suojat) kanssa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: