Helsinki Horse Fair 2017, ostokset

19 Mar

Olin tehnyt jo etukäteen vähän listaa siitä, mitä esityksiä aion käydä vilkaisemassa ja millä osastoilla taasen käydä katselemassa tarjontaa ostohousut jalassa. 😉 Lisäksi olin liikkeellä perjantaina, joten kaikkea oli vielä tarjolla ja hiljaisemman messupäivän ansiosta osasta tuotteita sai vielä extra-alennuksia.

Ensimmäinen ostoslistan asia oli plastrongiin koru. Olin jo päättänyt hankkia Kelttikorujen hevosaiheisen korun, joten askeleet suuntautuivat suoraan sinne. Sain viimeisen hopeisen hevosenpääkorun! Kaikki muut oli jo aikoja sitten myyty ja tämä kappale oli vielä löytynyt jostain kätköstä. Koru on 925 hopeaa ja sen hinta oli 35 euroa. Korua ei enää ole saatavilla myöskään verkkokaupasta.

Korun aihe on hevonen ja se on nimeltään Epona. Epona oli kelttiläinen hevosten jumalatar ja suojelija. Englanniksi löytyy pitkät pätkät kirjoitusta ja kuvia aiheesta kiinnostuneille.

Epona tarkoittaa jumalaista hevosta. Jumalatarta palvoi koko kelttiläinen maailma nykyisestä Isosta-Britanniasta pohjoisessa aina Tonava-joelle etelässä. Myös roomalaiset palvoivat häntä, ja Epona on kelttiläisistä jumalista ainut, jolle pystytettiin temppeli Roomaan. Roomalaiset järjestivät juhlia Eponan kunniaksi ja etenkin gallialainen ratsuväki piti häntä suuressa arvossa. Lähde: Wikipedia.

Toinen ostoslistan asia oli nivelvalmiste. Alunperin olin ajatellut vertailla paria eri vaihtoehtoa mutta päädyinkin sitten ostamaan heti ensimmäiseltä valmistajalta eli Criollolta. Olin tutustunut tähän jo etukäteen, joten kun messutarjouskin oli kohdillaan, niin kauppa oli selvä. Criollolla on muuten samat messualennukset messujen ajan myös verkkokaupassaan voimassa – jos et pääse tänään hevosmessuille!

Nivelvalmisteeksi valikoitui siis 62 euron hintaan (norm. 73 euroa /500g) GluKoMix HA+MSM. Puolen kilon purkki riittää n. 33 päiväksi. Lisäravinne sisältää vain vaikuttavia ainesosia, ei mitään täyteaineita. Pitoisuudetkin ovat hyvät:

– glukosamiini HCL 560 000 mg/kg
– metyylisulfonyylimetaani (MSM) (99,9%) 230 000 mg/kg
– kondroitiinisulfaatti (yli 90%) 205 000 mg/kg
– hyaluronihappo (HA) (yli 90%) 5 000 mg/kg

Kolmas ja viimeinen ostoslistalta hankintakoriin päätynyt tuote oli nahkariimu. Riimu löytyi Just Dressagen osastolta hintaan 44,90. Riimuja on saatavilla cob ja full kokoisina – full riittää Ceelle juuri ja juuri kuljetuskäyttöön. Muussa käytössä se olisi liian nafti. Värivaihtoehtoja on kaksi, joko kultaisilla tai hopeisilla koristeilla. Riimua on saatavilla myös verkkokaupasta, jos et pääse messuille.

Tähän riimuun päädyin ensinnäkin sen pehmeän nahan takia mutta myös käytännöllisyyden vuoksi. Riimun saa auki turvalta, joten suitset on helpompi laittaa trailerissa hevoselle kuin sellaisen riimun kanssa joka on pujotettava pois turvalta. Säädöt niskassa molemmin puolin ovat myös hyvät, tosin Ceellä säädöt menivät ihan viimeisiin reikiin, joten säätövaraa ei enää jäänyt.

Hankintalistan ulkopuolelta hommasin vielä uudet numerolaput. Nehän on nyt pakolliset myös 1-tason kisoissa ja nämä ovat satulahuopaan kiinnitettävät. Aiemmat numerolaput ovat olleet suitsiin kiinnitettävät ja nehän ovat niiiiin ikävän näköiset ruusukkeen kanssa 😉 Nämä hintaan 11 euroa.

Mielenkiintoisen uutuudenkin bongasin messuilta, nimittäin käsin tehdyt hevosen loimet. Serendipo myy mittatilaustyönä tehtäviä loimia, jolloin saat omalle pollellesi juuri sopivan kokoisen loimen. Mahtava idea! Kannattaa käydä tutustumassa messuosastolla tai netissä.

Pari juttua jäi vielä ostoslistalta hankkimatta mutta niitähän voi sitten aina katsella Tampereen hevosmessuilta huhtikuussa! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: