Working equitation

20 Mar

Tämän vuoden Helsinki Horse Fairissa kävin katsomassa Working equitation -esityksen. Jo aiemmin olin tutustunut aiheeseen jonkin verran ja videonkin netistä katsonut, mutta nyt näin esityksen ensi kertaa livenä. Esityksessä Miguel da Fonseca suoritti hevosellaan kaksi osa-aluetta – käsittelykokeen ja nopeuskokeen.

Tehtävät vaikuttivat hauskoilta ja monipuolisilta, osin todella vaikeiltakin (laukanvaihdot). Tehtävät seuraavat toisiaan nopeassa tahdissa, varsinkin nopeuskokeessa. Itse pidinkin enemmän käsittelykokeesta ja siitä että se tehdään rauhassa, hevosen kanssa yhdessä.

Virallisisissa kilpailuissa käsittelykokeessa on noin 15 erilaista estettä. Esteisiin ja lajiin ylipäätään voi tutustua Working Equitation Finlandin kotisivuilla. Messuesityksessä esteinä mukana olivat ainakin (nämä tunnistin): silta, pujottelu, tynnyrit, hyppy, portti, kellokuja, kannu, väistöpuomi, seipään ottaminen, seipään palauttaminen ja renkaan seivästys.

(Kuvassa Portti. Takana näkyy Hyppy.)

(Kuvassa Pujottelu.)

Lajissa suoritettavat tehtävät näyttivät niin monipuolisilta, että taidetaan alkaa Ceen kanssa harjoitella niitä. Vähänhän me jo tavallaan kokeiltiin lajia tallin yksityishevosten pikkujouluissa tehtäväradan muodossa. Mutta nyt voisi laajentaa repertuaaria uusiin tehtäviin!

Tähän loppuun vielä Pedro Torresin video WE:stä. Pidän hänen ratsastustyylistään, kankiohja on höyhenenkevyt. Tähän sopii meidän kaikkien pyrkiä, oli lajimme mikä tahansa hevosurheilun saralla.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: