Eilisen estetreenit

2 Apr

On se vaan jännä juttu miten kenttä on ihan priima siihen asti kunnes valkenee estetreenien aamu. Aivan. Perjantai-iltana kouluvalmennuksessa kenttä oli vielä oikein hyvä, vaikkakin raskas, mutta lauantai-aamuna oli pakkasta ja kenttä kohmeessa. Oman ryhmäni vuorolla alkoi myös sataa räntää, joka muuttui lumeksi ja loppupuolella jo rakeiksi. Onneksi suokkiryhmä on säänkestävä, vaikka Ceen korvista kyllä näki että se ei oikein arvostanut säätä (korvissaan).

Videolta voi nähdä kaikki harjoitukset mitä tehtiin, joten ei niistä sen enempää. Kuvasta näkee myös että paljon on oppitunteja vielä edessä, joten ratsastuksen tasostakaan ei sen enempää tässä. Sen sijaan vähän pitää hehkuttaa hevosta!

Vielä viime kesänä näiden treenien tehtävät jumppineen olisivat menneet ihan hukkaan Ceen kanssa. Se ei ymmärtänyt niitä, eikä osannut riittävästi, jotta ne olisivat sujuneet mukavasti. Jos viime kesänä Cee tuli jumpalle sisään ravissa (kun askel ei osunut) niin se jatkoi ravissa jumpan loppuun asti, vaikka mitä olisi yrittänyt. Nyt videollakin näkee kuinka tultiin se pari kertaa niin, että ekalle tultiin raviaskelin mutta jatkettiin siitä eteenpäin laukassa.

Toinen missä saman edistymisen huomasi, oli ylipäätään maapuomi-kavaletti-yhdistelmät. Niissäkin maapuomin epäonnistuminen ei aiheuttanut hevosessa hätääntymistä vaan se jatkoi kavaletin yli mainiosti. Aivan mahtavaa! Tietysti sille on tullut myös voimaa ja tasapainoa lisää – sen taas huomasin yhdestä ravipuomien lähestymisestä. Tultiin aikamoisen pientä laukkaa kepeästi lähes puomeille asti 😀

Itsessäni tyytyväisin olin siihen että en nyppinyt Ceetä oikeastaan kertaakaan ennen kavalettia vaan annoin sujua. Se on ollut isoin esteeni tähän asti estehyppelöissä. Ehkä se ongelma alkaa olla pikkuhiljaa selätetty ja voin alkaa keskittyä uusiin korjauskohteisiin. Jäi niin hyvä fiilis treenien jälkeen ja halu saada tätä taas lisää!

(Videossa on äänet, mutta rakeiden ja rännän takia myös aikamoinen rapina sen myötä.)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: