Töissä Hevoset-messuilla

9 Apr

Tänä vuonna Hevoset-messut vierähti lähes kokonaan töiden merkeissä. Olin SRL Hämeen osastolla päivystämässä sunnuntaipäivän käytännössä kokonaan, pienen pyörähdyksen osastoilla ehdin tehdä puolen päivän aikaan. Oli mielenkiintoisen erilainen kokemus seistä yhdessä paikassa ja siinä tavata ihmisiä. Ihanaa oli että kaverit ja tuttavat tulivat jutulle, samalla osallistuen osastolla olevaan kilpailuun ja HIHS-lippujen arvontaan. Ensi vuonna (jos töissä ollaan) pitää homma hoitaa kuitenkin eri tavalla. Joko niin että työvuoro on vain 2-3 tuntia tai sitten pitää messuilla kaksi päivää.

SRL Hämeen sunnuntaipäivään mahtui monta aktiviteettia. Osastolla pyöri messujen ajan #hevostaidothaltuun -hevostaitokilpailu. Kisa oli kolmiosainen ja siihen pystyi osallistumaan mobiilisti. Valtaosa osasto-ajasta kului siis tähän, kilpailussa avustamiseen. Sen lisäksi että kisasssa jaettiin pikapalkintona kasseja, pystyi kisassa osallistumaan HIHS-lippujen arvontaan. Liput arvotaan jo ensi viikolla, joten onnekas saadaan tietää hyvinkin pian.

Toinen iso juttu oli ranking-palkittavien muistamiset. Messuilla jaettiin rankingin parhaimmille pokaalit, jotka kakkoset ja kolmoset noutivat osastolta. Ykkösille järjestettiin sunnuntaina palkintojenjako messulavalla, jolloin heitä myös haastateltiin. Tähän kului siis osa ajasta, sillä jokaisesta palkittavasta pyrittiin ottamaan kuva, joka julkaistiin somessa.

Etukäteen omalta osaltani olin osallistunut messujen valmisteluun tilaamalla pokaalit. Niihin tehtiin ensimmäistä kertaa laserkaiverrettu SRL Hämeen logo, joka näytti todella tyylikkäältä. Lisäksi olin ottanut vastaan ilmoittautumiset palkittavien osalta ja tehnyt ranking-listat kuvineen messuosastolle. Messuihin liittyykin aina hurja määrä etukäteisvalmistelua!

Oli hauska olla mukana SRL:n kanssa samalla ständillä. Kysymyksiä tuli laidasta laitaan – Kipaan kirjautumisesta aina kilpailusääntöihin asti. Siitä tykkäsin ihan tosi paljon!

No mitä sitten jäi itselleni messuista mieleen? Kotiin asti lähti vain Suomen hevosenomistajien keskusliiton lehtiä, Korusuunnittelu Henna K:n esite ja Kivitallin ratsastustunti-esite. SHKL:n lehdet luen aina kannesta kanteen vaikka ratsuaiheisia juttuja onkin vain murto-osa. Ihme että en edelleenkään ole yhdistyksen jäsen vaikka joka vuosi saan pinkan lehtiä mukaani 🙂

Kävin hiplaamassa jälleen uutta Back on Trackin kypärää. Sininen näyttää niiiiin hyvältä (vaikka se uusi ruskeakin on todella hieno)! Siinä kypäriä sovitellessa unohdin että piti ostaa BoTin poolopaita! Jo Hesan messuilta! No ei voi mitään, sama pää kesät ja talvet.

Korusuunnitttelija Henna Kallionkieli esitteli messuilla kauniita korujaan. Koruja on monessa eri hintaryhmässä saatavilla, myös täysin uniikkeina. Tarjolla on eri materiaaleista tehtyjä koruja myös, aina jouhista jalometalleihin asti. Mielenkiintoinen toteutus oli Hennan omalle hevoselle tehty otsapanta, joka oli teetetty Wahlstenilla. Otsapanta oli yksinkertainen nahkainen, johon oli kiinnitetty Hennan itse käsin tekemä koru. Koru joka otsapantaan oli kiinnitetty, näkyy Hennan kaulassa, korun keskiosana. Todella hieno idea!

Kolmantena mieleen jäi Kivitalli Sastamalassa. Erityisesti heidän tunti- ja kurssitarjontansa. Tarjonnasta voisi moni ratsastuskoulu ja -talli ottaa oppia. Tässä alla heidän esitteestään poimittuna muutamia esimerkkejä kursseista, myös teematunteja ja 3-60 kilometrin maastoja järjestetään.

– Hevoset ja ponit tutuiksi -kurssi sunnuntaina 16.4. Kesto 2 h. Opetellaan yhdessä hevosen käsittelyä, harjaamista, satulointia ja ratsastuksen alkeita. Kurssi on tarkoitettu lapsille ja nuorille, alaikäraja 7 v. Hinta 35e.
– Äidit ratsaille -kurssi sunnuntaina 14.5. Kesto 2 h. Tunti on tarkoitettu äideille, joilla ei ole aikaisempaa hevoskokemusta tai hevoskokemusta on vain vähän, mutta lapsi harrastaa ratsastusta. Perehdymme yhdessä hevosen kuntoon laittamiseen, jonka jälkeen jälkikasvu näyttää äideille mallia ratsastuksessa. Tämän jälkeen äidit pääsevät itse kokeilemaan ratsastuksen alkeita. Lopuksi hevoset hoidetaan pois ja nautitaan äitienpäiväkahvit tallimiljöössä. Hinta 40e /2 hlöä kahveineen.
– Ratakurssi sunnuntaina 28.5. Kesto n. 2 h. Radan rakennus ja kävely. Mitä pitää ottaa huomioon rataa ratsastaessa. Radan osien ratsastamista verryttelyhyppyinä, radan ratsastus ja mahdollisuus uusia radan osia. Radan purku. Hinta 35e.

Summa summarum. Oli kivat messut, vaikkakin tänä vuonna enemmän työn merkeissä. Ensi vuonna varmaan jälleen uudestaan. Päivä vierähti töiden merkeissä myös Tilves photographyllä. Kuvia tuli kuulemma napattua noin tuhat. Niitä on sunnuntailta tulossa kattava kattaus kaikenlaisista messuilla nähdyistä jutuista. Tilves photon kuvasivustolle kuvia tipahtelee sitä mukaa kun kuvat valmistuvat. Kaikki postauksen kuvat Tilves photographyn.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: