Koulu- ja estetreenailua videolla

22 Apr

Tällä kertaa tarjolla on parikin videomuotoista treenipätkää. Laitoin kahtena treenikertana videokameran kentän laidalle kuvaamaan, aitaan kiinni. Kamerana toimi Nikon Coolpix AW100, fullHD-tasoinen täysin vedenkestävä kamera. Kamera oli kiinni JOBY-merkkisessä gorillapodissa, jonka voi taivutella aitalaudan ympärille kätevästi.

Videointi on oikeasti hyvä tapa saada palautetta omasta ratsastuksesta. Videota voi väsymättä kelata edestakaisin ja miettiä miten voisi ratsastustaan parantaa ja miksi tekee niitä virheitä kuin tekee. Perjantaina otin videolle itsenäiset koulutreenit ja lauantaina videoin Karon vetämät estetreenit. Varsinkin estetreenien videoinnista sain taas todella paljon apua itselleni.

Tässä ensin koulutreenien video. Oli todella hyvä idea videoida radan pätkät ennen kisoja. Nyt periaatteessa voisi keskittyä niihin asioihin mitä videolta näkee, niiden parantamiseen. Tietysti eri asia on että pystyykö niihin itsenäisesti puuttumaan, mutta ainakin periaatteessa näin. Kisoja ajatellen muutama juttu tuli näistä treeneistä kirjattua muistiin:

1. Verkassa pitää mennä vastalaukkaa. Cee ei oikein tajua sitä jos sen pyytää vasta radalla.

2. Verkka pitää omalta osaltani aloittaa ilman jalkkareita (kuten tein tässä videolla). Näin saan jalat hyvään asentoon ja ne aika kivasti pysyvätkin siinä asennossa koko suorituksen ajan.

3. Verkka ei saa olla kovin pitkä. Ratsastin noin tunnin verran ja lopussa Cee ei oikein meinannut edes jaksaa laukata. Sillä on ihan kauhean paksu karva vieläkin ja kun aurinko paistoi, niin se oli kyllä ihan kuumissaan jo tästä.

No mutta, pidemmittä puheitta, tässä kouluharkka-video.

Tänään lauantaina oli vuorossa Karon vetämät esteharkat. Videointi oli tässäkin tapauksessa hyvä juttu, vaikkakin siitä huomaa heti kuinka huono esteratsastaja olen. Mutta se hyvä juttu on, että yhdellä itsenäisellä harjoituskerralla kaikki sujui TODELLA hyvin. Ja nyt ei sujunut niin hyvin. Joten aloin miettiä mitä eroa on tässä videossa ja siinä miten harkkasin itse.

Tärkein juttu oli että verkkasin itsenäisessä treenissä ihan koko verkan kevyessä istunnassa. Ravipuomit, laukkapuomit, kavaletit, verkkalaukat, ihan kaikki. Kaikki nämä olin jalustinten varassa. Ja silloin olin oikeassa asennossa ihan koko oman treenini ajan. Nyt taas kun verkkasin toiseen tapaan, pelkästään keventäen ravissa, en päässyt oikein riittävästi mukaan hyppyihin, koska jalan asento oli väärä (sen näkee videoltakin).

Jalustimen pituudesta olen tehnyt itselleni muistisäännön. Jalustin on alkuverkoissa kaksi reikää pidempi ja lyhennän sitä kahdella kun aletaan tehdä hyppyjä. Eli siitä ei voinut olla kyse. Mutta sen sijaan se, kuinka paljon painoa on jalustimella, sillä on merkitystä. Ja kun painoa on enemmän jalustimella, on myös ylävartalon asento itselleni parempi. Helpompi lähteä hyppyihin mukaan.

Tässä siis estetreenien video.

Nyt ei muuta kuin kaikki ottamaan videoita omasta suorituksestaan. Siihen ei tarvita kuin pikkuinen fullHD-kamera, jonka voi asettaa maneesin aidalle tai kentän lauta-aitaan kiinni. Ei tarvita kalliita videointijärjestelmiä tätä varten – valtaosalle riittää ihan tämä kuvanlaatu ja staattinen kuvakulma. Jos siis pääpaino on saada itselle infoa omasta ratsastuksesta 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: