Paarmat kuuluu kesään (eikä kuulu!)

27 Jun

Vuosi sitten juhannusviikonloppuna meillä päin kasvoi mitä ilmeisemmin uusi ja äkäinen sekä entistä suurempi paarmasukupolvi. Ikinä ennen ei niin paljon ja niin isoja paarmoja ole ollut ilmassa. Juhannuksen jälkeen Ceetä laitumelta hakiessani sen intiimialueet olivat turvonneet yli kaksinkertaisiksi ja iho oli revitty kokonaan pois pussukan päästä. Jalkojen välikin oli aivan pureskeltu. Ja tämä vaikka Ceellä oli tiukat ötökkämyrkyt suihkuteltuna. Tänä vuonna juhannus oli onneksi kylmä ja sateinen, joten säästyttiin ihan samalta tuskalta.

Viikon ajan hoidettiin rikkinäistä ihoa parillakin eri tuotteella ja kylmällä hautoen. Cee vaan ei oikein osannut arvostaa sitä että roplataan jalkoväliä omasta mielestään “ihan koko ajan”. Niinpä piti miettiä myös muita vaihtoehtoja eli paarma-ansoja. Vuoden 2015 kesällä omatekoiset paarma-ansat muodostui hitiksi. Niinpä mekin askarreltiin sellainen. Laitettiin musta muoviämpäri telineeseen, ämpäriin saippuavettä ja hyttysverkkoa koko virityksen ympärille estämään paarmojen poispääsyn. No eihän se toiminut. Saldona taisi olla ehkä 10 paarmaa. Ei ihan hittituote siis.

Viime kesänä hommattiin kaupallinen paarma-ansa Hankkijalta kun se oli tarjouksessa (noin 130 euroa). Nyt on koeajettu paarma-ansaa jo yhden kesän ajan ja kokemukset ovat todella hyvät. Tämä paarma-ansa saalisti ensimmäisen kahden päivän aikana kuvun niin täyteen paarmoja että se piti tyhjentää.

Mikä tässä paarma-ansassa on sitten erilaista siihen meidän omaan viritykseen nähden? No ensinnäkin tässä on muovinen kupu/yläosa. Se lisää mustan pallon tuottamaa kuumuutta ja houkuttelee siten paarmoja vielä paremmin kuin meidän verkkovirityksemme. Musta pallo sinänsä toimii melkoisen samalla tavalla kuin musta ämpäri, mutta vesi ämpärissä kesti lämmitä aika kauan, sen sijaan pallo on lämmin aikalailla heti kun vaan aurinko paistaa.

Tässä vielä loppuun pari hoitotuotetta puremien hoitoon, joita voin itse suositella. Aloe vera -pohjainen Foreverin Gelly -voide on geelimäinen ja alkoholiton vaihtoehto. Siinä on aloe veraa niin paljon, että se alkaa rauhoittaa heti sivelyn jälkeen. Mitään erityistä kylmentävää tai viilentävää ainesosaa siinä ei ole käytetty, eikä se oikein omalla ihollakaan “tunnu miltään”. Kutinaa se helpottaa ja turvotusta laskee kyllä – erityisesti haavoissa sen tehon huomaa. Haavan päälle tulee ikään kuin geelimäinen kalvo. Videossa Cee heti sen jälkeen kun olin levittänyt gellyä paarmanpuremiin. Sitä ennen se oli raivokkaasti hangannut koko kehoaan ihan kaikkeen mihin vain pystyi.

Uutena rasvana tänä vuonna ostin Equine Productsin Sulphur Cream-Plus voidetta. Tämä tuntuu toimivan erittäin hyvin Ceen intiimialueella. Olen laittanut sitä nyt ennen laitumelle menoa ja sen jälkeen ja Cee piti siitä todella paljon. Ötökät eivät pitäneet. 😉 Toimii siis. Tätä rasvaa voi laitella myös kaikenlaisiin vekkeihin  mitä hevosilla väistämättä syntyy. Kaverilla on erinomaisia tuloksia myös rivin hoidosta tällä rasvalla. Riviin tarkoitettu voide ei poistanut ongelmaa, mutta tällä lähti! Voiteen jälleenmyyjiä voi kysellä Vetagrosta, joka tuo tuotetta maahan.

Tänä kesänä ei onneksi ole vielä paarmoja ollut niin paljoa kuin viime kesänä. Väistämättähän ne sieltä kuitenkin tulee jossain vaiheessa… Mutta nyt ollaan valmiina!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: