Kouluvalmennus perjantaina

16 Jul

Onnen päivä koitti viime viikon keskiviikkona kun sain hakea satulat toppauksesta kotiin. Ensimmäisenä testiajoon lähti koulupenkki torstaina, koska perjantaina oli jo kouluvalmennus.

Ensimmäinen tuntuma topattuun satulaan oli kummallinen. En saanut aikaiseksi hyvää istuntaa mitenkään! Ceekin tuntui kummastelevan, eikä liikkunut mihinkään. Olin aivan epätoivoinen torstain ratsastuksen jälkeen – oliko satulasta tullutkin epäsopiva vaikka haettiin nimenomaan hevoselle parempaa istuvuutta toppauksella?

Perjantaina laittelin koulusatulaa Ceen selkään kun huomasin että jahas – jalustimet olivat väärin päin kiinni satulassa. Minullahan on kummassakin satulassa Sprengerin Bow balance -jalustimet, joissa on merkittynä kummalle puolelle jalustin kuuluu. No ne olivat ristissä. Innoissani olin torstaina laittanut ne väärin päin. Huonolle istuintuntumalle löytyi siis osasyy.

Kuvassa Bow balancet esteillä tositoimissa.

Aloin laittaa satulavyötä kiinni ja huomasin että kappas – etummainen vastinhihna olikin pujotettuna ns. standardihevosen mukaan eli tuli satulan alta siiven päälle. Ceellä etummainen vastinhihna kulkee aina kokonaan satulan alta, jotta siiven etuosa jää vapaaksi ja lapa pääsee liikkumaan paremmin. Huonolle liikkumiselle löytyi siis osasyy.

Viimeisen satulavyön kiristyksen tein myös vasemmalta puolelta enkä oikealta kuten torstaina. Aloin jo kiristää sitä oikealta kun tuli tunne että nyt satula kyllä vähän valahtaa siihen suuntaan. Löysäsinkin vyön takaisin ja kiristin vasemmalta puolelta ja satula tuntui pysyvän suorassa.

Lähdin kouluvalmennukseen paremmin mielin, sillä nyt uskoin että homma voisi toimia vähän paremmin kuin edellisenä päivänä, näillä pienillä muutoksilla. Valmentaja Emilia katsoi että satula makaa vähän alhaalla (vaikka siinä on karva välissä) mutta muuten näytti olevan ok. Satulan toppaushintaan kuuluu täyttötoppaus 1-3 kuukauden päästä, noin kuukaudessa toppaukset ovat laskeneet ja toppauksen voi tehdä aikaisintaan. Pitää seurailla miten satula alkaa asettua selkään kun sitä pääsee nyt käyttämään.

Laitoin videon tallentamaan valmennusta kentän laidalle (vähän huonoon kohtaan näemmä, koska olimme näkyvissä aika vähän aikaa :). Olin itse tyytyväinen videolta näkemääni. Oma istuntani oli aika hyvä ja Ceekin alkoi aueta mukavasti loppua kohden. Tästä on hyvä jatkaa harjoituksia!

Ps. Video loppuu vähän kesken valmennuksen, se kun kuvaa vain 29 minuuttia kerrallaan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: