Lastausharjoituksia, tarina alkaa

25 Jul

Kävipä toukokuun kisamatkalla niin että kotoa lähdettäessä mentiin koppiin 10 minuutissa mutta kotiin lähdettäessä lastautumiseen menikin yli tunti. Niinpä Ratsastaja päätti että nyt opetellaan Ratsun kanssa lastautuminen alusta lähtien “uudelleen” ja niin että se sujuu nopeammin.

Kisapaikalla toukokuussa. Vasta saavuttu ja laitellaan kuntoon. Kuvissa näkyy hyvin se lastauksenkin ongelma: Cee on todella kiinnostunut kaikesta ympärillä tapahtuvasta.

Päivä 1. Ensimmäinen harjoituskerta.

Heppakoppi tallille ja lastaussilta auki. Hepan kuljetustarvikkeet esille: nahkariimu, pitkä ja painava naru, kaikkiin jalkoihin suojat ja putsit. Porkkanoita sopivan reiluiksi palasiksi, mutta ei liian pieniksi (pureskelu kestää riittävän kauan) eikä kokonaisina (pureskelu kestää liian kauan).

Heppa tarhasta karsinaan, jalkojen harjaus, suojat jalkoihin. Heppa kohti traileria, lastauspaikkaan numero yksi eli tallin etupihalle. Tästä samasta paikasta lähdettiin kisoihin toukokuussa.

Etujalat tulee lastaussillalle heti. Annan löysää narusta ja käyn hakemassa trailerin sisältä rapisevan porkkanapussin käteen. Heppa seuraa pussia ja tulee melkein kokonaan koppiin. Annan odottaa hetken, sitten astun itse etupuomin alitse ja rapisutan vähän pussia.

Heppa tulee kokonaan koppiin, annan porkkanan. Heppa haluaa poistua, annan peruuttaa. Se peruuttaa ensin sillalle, sitten vielä siitä kaikki jalat pois. Naru on ihan löysällä. Odotellaan.

Heppa saa katsella koppiin päin, haistella lastaussiltaa ja olla rauhassa. Sivuille ei saa katsella. Ehdotan pienellä narun liikautuksella ja kävelemällä itse koppiin, että tule vaan. Heppa tulee perässä, perille asti. Annan porkkanan, se syö sitä rauhassa. Annan toisen, sekin syödään rauhassa – annan kolmannen, edelleen heppa syö rauhassa.

Totean, että yli minuutti kopissa riittää ensimmäiseksi kerraksi ja peruutan hepan pois trailerista. Porkkanat jätetään traileriin, rapsutan heppaa ja talutan talliin. Otan suojat pois ja vien takaisin tarhaan.

Hyvä eka harjoituskerta. Varsinaisen harjoituksen kesto 5 minuuttia. Valmisteluineen harjoitukseen kului 30 minuuttia, sisältäen kopin ajon tallille ja pois. Huomenna uusiksi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: