Ruunan puunausta

15 Nov

Nyt kun tuli jälleen suoritettua ruunan puunaus pidemmän kaavan kautta, niin otin pari kuvaakin muistoksi. Kysessähän on tietenkin peniksen ja esinahan putsaus. Ceellä ei esinahan alle juurikaan kerry likaa. Tiedän että joillakin ruunilla se on se ongelmallisempi paikka – mustaa mönjää saa pestä ihan letkulla kumihanskat kädessä ja pesuaineen kera. Ceelle jää hyvin pieniä määriä likaa esinahan alle ja sekin putoilee pois itsekseen. Ceellä likaisempi osa on varsinainen penis, johon tarttuu likaa, niinpä sitä tuleekin säännöllisesti putsailtua.

Itseni ei ole tarvinnut vielä käyttää lainkaan pesuainetta ja/tai letkua puhdistukseen, mutta joillakin hevosilla se vaatii sekä että. Käytä ehdottomasti intiimipesuun tarkoitettua pesuainetta, kuten Excaliburin Sheath Cleaneria tai vastaavaa tarkoitukseen tehtyä, jos pesuainetta päädyt käyttämään.

Homma alkaa sillä että kastelen puhtaan pyyhkeen läpimäräksi lämpimällä vedellä. Kun Ceetä silittää esinahan päältä, laskee se peniksen alas, jolloin siihen pääsee käsiksi. Alkuun Cee ei antanut ollenkaan koskea intiimialueelle, mutta kun se huomasi kuinka mukava tunne on puhtailla paikoilla, on homma helpottunut. Joillain hevosilla auttaa lämpimällä vedellä letkuttaminen juuri sen vuoksi, että hevonen laskee peniksen alas helpommin. Muuten ei oikein esinahan sisään pääsekään käsiksi.

Sen jälkeen kun penis on näkyvissä, käärin sen hetkeksi märkään pyyhkeeseen (ehkä 30 sekuntia). Kosteus pehmentää kovettuneen lian ja lika lähtee ihan itsestään pois, kun pyyhkeellä kevyesti sivelee pintaa. Kun ei käytä mitään pesuaineita, ei peniskään kuivu vaan siihen jää luontainen rasva pintaan.

Toinen paikka mihin Ceelle jää herkästi eritteitä, on virtsaputken pään viereen. Ei mitään jättiläiskokoisia, vaan pieniä eritepalluroita muodostuu ajan kanssa. Tarkastankin virtsaputken reunat melkein viikottain, ettei niihin ole päässyt kertymään eritepalleroita. Reunojen sisäpuolet saa esille kun varovasti esim. peukalolla levittää peniksen päätä. Varo ettet raavi vahingossa kynnellä. En kaivele reunojen alta vaan ihan silmämääräinen tarkastus riittää. Toki seuraan lähes päivittäin myös pissaamista, että se sujuu helposti, ilman vaikeuksia. Virtsaamisvaikeudet ovat usein merkki siitä, että virtsaputken reunaan on muodostunut papu.

Alla olevassa videossa poistetaan peniksen päästä jättiläispallero, englanniksi sheath bean. Kun poistaa eritettä virtsaputken pään vierestä, pitää tietenkin varoa ettei kajoa itse virtsaputkeen. Eli aika varovasti kehottaisin itsekseen näitä kökköjä irroittelemaan. Jotkut hevoset eivät tästä toimenpiteestä erityisesti pidä, joten kannattaa varoa takajalkoja. Osalla hevosista tämä kannattaa ajoittaa esim. raspauksen yhteyteen, jos hevonen rauhoitetaan sitä varten.

Putsasin Ceen intiimialueet eilen ja sen lisäksi että Cee oli kovin tyytyväinen toimenpiteeseen, liikkui se myös oikein hyvin sen jälkeen. Ehkä likaa oli sitten kertynyt vähän liikaa – lyhempi puhdistusväli siis seuraavalla kerralla. Englanninkielinen linkkivinkki vielä niille, jotka kaipaavat lisäinfoa aiheesta 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: