Kiroa, toppinkeja ja hierontaa

Kiropraktikko Linda kävi hoitamassa Ceen 8.11. Oli hyviä uutisia mutta oli myös niitä ei-niin-hyviä. Otetaan hyvät uutiset ensin.

Lantio tuntui suoremmalta kuin aikaisemmin. Ilmeisesti kun oikeaa takajalkaa on nyt saatu hieronnalla ja sen jälkeisellä liikunnalla käyttöön, on liike tehnyt tehtävänsä. Jos on joku iso jumi kropassa, ei liike ole oikeanlainen kun sitä jumista paikkaa säästelee. Pikkuhiljaa se vaikuttaa koko kroppaan.

Ensimmäinen ei-niin-hyvä-uutinen oli että Ceelle on alkanut muodostua lapakuopat. Olen niitä itsekin aina silloin tällöin silmäillyt, mutta nyt kun ajan kanssa katselin, niin ihan selväthän ne oli. Eli satulat, jotka on topattu kolmisen kuukautta sitten, pitänee topata uusiksi….

Ceellä löytyi myös juminen kohta oikealta puolelta rintanikamien alkupäästä (eli sään edestä). Oikean puolen kaulanikamien loppuosa oli samoin vähän juminen. Tämä VOI tietysti johtua monesta asiasta – kuten vaikka ruunapoikien lempipuuhasta eli toisten härkkimisestä aidan välistä. Ei se kovin montaa toistoa vaadi kun vedetään päätä välistä pois kun toinen puraisee palasen naamasta. Ceeltä puuttuu tälläkin hetkellä palanen silmän yläpuolelta ja viimeisimpänä keskeltä turpaa. Mutta se voi johtua myös satulasta. Eli, toppausten tarkistus ensin ja sitten ihmetellään lisää.

Satulaseppä kävi 26.11. tarkistamassa satulat. Estesatula istui edelleen hyvin, eikä siihen tarvita muutoksia. Koulusatula sen sijaan oli muuttunut etupainoiseksi, kun uudet villat olivat tiivistyneet. Olin itsekin ollut tuntevinani etupainoisuuden, joten sepän lausunto vahvisti omia tuntemuksia. Plus Lindan havainto lapakuopista… Koulusatula siis lähti toppausten täydennykseen.

Topattu satula palasi muutaman päivän jälkeen ratsastukseen ja oli kyllä todella paljon paremman tuntuinen. Villoja lisättiin etuosalle ja aavistus takaosalle. Reilu viikko tästä eli 9.12. kävi hieroja hoitamassa Ceen normitapaan puolivälissä kiro-hoitoja.

Lihaksiston tilanne vasemmalla puolella:
– etuosa hyvä, ei reaktioita
– satulan alle jäävässä selän osassa etuosa on aukinainen ja reagoimaton
– satulan alle jäävässä selän osassa takaosa vaati käsittelyä (ns. tynnyriosassa kylkiluiden välissä/päälläl/alla oleva lihaksisto), tässä oli myös reagointia
– lapa oli hyvässä kunnossa
– vatsalihakset reagoivat hieman sen jälkeen kun tynnyriosaa oli käsitelty auki (pientä kiristystä)

Lihaksiston tilanne oikealla puolella:
– etuosa hyvä ja reagoimaton muuten, mutta sään etupuolella kohdassa jossa kolme eri lihasta kiinnittyy toisiinsa, oli pieni patti eli jumi jota hoidettiin (Cee nautti tästä todella paljon); kyseessä kuitenkin ihan normaali työstä johtuva jumi
– satulan alle jäävä selän osa hyvä
– lapa hyvä, kuten myös vatsalihakset
– takajalkaa käsiteltiin vain kevyesti

Seuraavaksi pitää avata syvät lihakset kunnolla eli oikea takajalka ja rungon päällä olevat lihakset. Se tulee aiheuttamaan jonkin verran kipua, eikä ole mielekästä ajoittaa hoitoa siihen kohtaan, kun on kovimmat treenit meneillään. Eli ajoitetaan hoito niihin päiviin, kun pohjat ovat kovat, eikä muuta voi kuin kävelyttää/kävellä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggers like this: