Sprenger Flexcite

Osallistuin tässä jokin aika sitten Horsepron järjestämään arvontaan, jossa palkintona oli Sprengerin uutuus, Flexcite turvajalkkarit. Aivan uskomatonta, mutta niin vain voitin ne jalkkarit!

Sprenger uutuus on Flexcite turvajalustimet joissa yhdistyvät Bow Balance ja System-4 jalustimien parhaat puolet. Jalustimet ohjaavat jalan oikeaan asentoon ja antavat parhaan tasapainon. Hyvä iskunvaimennus joka säästää ratsastajan niveliä ja jänteitä. Taipuva varsi edistää jalan irtoamista jalustimesta vaaratilanteissa.

Jalkkarit paketista otettuna ❤

Bow Balancet meillä on ollut käytössä molemmissa satuloissa, koulusatulassa antrasiitin väriset ja estesatulassa metallinväriset. Olen tykännyt jalustimista todella paljon. Jalustimet pysyvät hyvin jalassa eivätkä polvet kipeydy. Pari kertaa on muistaakseni tarvittu jalustinten turvaominaisuuksia, eikä jalka ole todellakaan jäänyt kiinni jalustimeen.

Vasen yläkulma: System-4, vasen alakulma: Bow Balance, oikea: Flexcite

Nämä uudet Flexcitet laitoin (metallinvärisinä) estesatulaan ja kokeilin niitä kavalettihyppelöissä. Ensimmäisenä huomasin että jalustinkumien grippi on todella hyvä. Ne oikein imeytyivät kiinni saappaaseen ja jalka pysyi jalustimessa todella hyvin, vaikka saappaan pohja oli märkä lumesta. Valmistajan sivuilla sanotaankin että uudenmallisissa jalustinkumeissa on käytetty kahta eri kovuutta kumissa, jotta pito olisi mahdollisimman hyvä. Peukku tälle.

Vertailun vuoksi käsi on 7,5 kokoinen.

Toinen havainto oli, että nivellys on jämäkämpi kuin Bow Balancessa. Nivellys joustaa kyllä hyvin, mutta ei mielestäni anna niin paljon periksi kuin Bow Balancessa. Tosin, vaikea muistaa enää paljonko Bow Balancet joustivat uusina – voi siis olla että nivellys tuntuu hetken käytön jälkeen samanlaiselta kummissakin jalkkareissa. Itse pidin siitä tunteesta, että nivellys oli jämäkämpi ja jalka pysyi enemmän vaakatasossa kuin kantapää hyvinkin alhaalla. Peukku siis uudelle nivellyssysteemillekin.

Jalustin on fyysiseltä kooltaan hieman kookkaampi kuin edeltäjänsä. Se ei kuitenkaan näytä mitenkään jättimäiseltä käytössä – vaikka kieltämättä kun sen ensi kertaa otti käteen, niin jalustin näytti iiiiisoooooltaaaaa 🙂 Kokoeroa on korkeudessa muutama milli ja yläosa on leveämpi kuin Bow Balancessa. Muotoilu noin muuten näytti siltä että siinä on todellakin yhdistelty kahta edeltäjäjalustinta (katso vertailukuva yllä).

Muotoilu ylhäältä päin.

Jalustimia saa metalli/musta -värisenä ja 120 mm leveinä. Hintaa näillä on 199 euroa. Lyhyen käyttökokemuksen pohjalta voin suositella jalkkareita samaan käyttöön kuin ostin aikoinaan Bow Balancetkin. Jos polvet ja muutenkin nivelet kipeytyvät varsinkin kevyessä istunnassa, nämä jalustimet auttavat nivellyksen johdosta ihan varmasti. Jalustimen turvaominaisuudet ovat erittäin hyvät, edeltäjäkään ei jäänyt koskaan kiinni kenkään. Ja vielä, jos ongelmana on jalustimen karkaaminen jalasta, näillä jalustimilla sitä ei enää tapahdu, kumien grippi on superhyvä. Kokeilin näitä kavaleteilla, mutta voisin yhtä hyvin kuvitella jalustinten sopivan kouluratsastukseen, kuten edeltäjänsäkin. Nämä jäävät ehdottomasti käyttöön!

Loppuun vielä lyhyt ja pimeä video kavalettitreeneistä – jos on oikein tarkkasilmäinen, voi katsella jalan asentoa Flexcite-jalkkareissa 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggers like this: