Ceen uudet lenkkarit

Tänään koitti se päivä kun kengittäjä-Antti laittoi kauan odotettua iskunvaimennusta Ceen etukavioihin. Nyt odotellaan seuraavaksi mitkä on Ceen fiilikset uusista lenkkareista – pitääkö se tuntumasta vai onko mitään eroa.

Villi poni kengityksessä.
Huomaa, kuinka Cee on kiinni vain omassa kaulassaan 😀

Etukavioihin laitettiin Vettecin Equi-Pakia, nestemäistä uretaania joka jähmettyy nopeasti ”geelipohjalliseksi”. Tuote on tarkoitettu juuri Ceen tyyppisille hevosille, joilla on ohut antura ja matala kavionpohja. Kaikki pohjan epätasaisuudet (jääkököt, kivet) tuntuvat ohuen anturan läpi ja kun kavionpohja on vielä matala, tuntuvat pienetkin epätasaisuudet isosti.

Hevari/Equi-Pak.

Homma lähti liikkeelle verkosta, joka muotoillaan kengän muotoiseksi ja tulee siis kengän ja kavion väliin. Verkko pitää uretaanin paremmin paikoillaan, varsinkin kun Ceen etukengät ovat kooltaan neloset ja kenkä jää kannalta aika avoimeksi (pyöreän muotoinen kavio).

Kengän naulauksen jälkeen kengän päälle liimataan uretaanilevyn palanen. Näin Equi-Pak voidaan puristaa kavion ja uretaanilevyn väliin tasaisesti (ehkä jopa  helpommin). Hommaan on ihan oma uretaanipuristimensa, kuten verkot ja uretaanilevytkin. Kuvassa puristin.

Kaviota pidetään 30 sekuntia ilmassa ja sen jälkeen annetaan uretaanin kovettua vähintään minuutti (hevosen seistessä uretaanilevyn päällä edelleen). Sen jälkeen uretaanilevy poistetaan ja kengitys viimeistellään normaaliin tapaan. Kuvassa uretaanilevy poistettu. Verkko näkyy uretaanin läpi.

Tilsakumeja ei siis tarvita eteen. Taakse Cee sai oranssit tilsakumit ❤

Ensimmäinen ratsastus geelilenkkareilla oli ”ihan ookoo”. Alkuun Cee oli vähän varovaisen tuntuinen, mutta rentoutui loppua kohden. Jonkin verran uutuudenliukkautta on etusissa havaittavissa lumella, mutta aika vähän kuitenkin. Ekan testin jälkeen siis varovainen kyllä tälle tuotteelle.

Equi-Pak uretaanituote maksaa Hevarissa inasen vajaat 50 euroa per pakkaus. Ceelle sitä kuluu yksi pakkaus per kavio, joten pelkkä uretaanineste kustantaa satasen verran. Siihen sitten tarveaineet ja normaali kengitys päällle. Halpaa hupia tämä ei siis ole – jos tosin ei kai hevostelu sitä ole koskaan. Näin tyytyväinen polle lähti ratsastukseen auringonpaisteessa kengityksen jälkeen.

Loppuun vielä videolinkki juutuubiin, jos kiinnostaa nähdä ”asennusvideo”.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggers like this: