Hevoset-messut 2018, sunnuntain fiilikset

8 Apr

Kyllä oli hyvät messut! Tämän toisen päivän, eli sunnuntain, mieleenpainuvin esitys oli ehdottomasti Hevostaitoliiton show. Oikeastaan Show isolla ässällä. Se alkoi sillä että traileri ajettiin areenalle ja sieltä asteli ulos kaksi ratsua ratsastajat selässään! Tässä muutama palanen esityksestä. Ei voinut muuta kuin ihastella koko esityksen ajan ❤

Aamun aloitti Anna-Julia Kontion esteklinikka, josta oli toinen ratsukko valitettavasti jäänyt pois. Klinikan ainut ratsastaja oli Emma Tallberg, joka on Juulin valmennettava, eikä kovin paljon korjauksia klinikalla kuultu. Mieleen jäi parhaiten:
– Sileän verkka vei aikaa 30 minuuttia. Siinä ajassa tehtiin perusravityöskentelyä ympyröillä ja suoralla uralla sekä pohkeenväistöjä uralta pois ja takaisin. Laukkatyöskentelyssä tehtiin mm. vastalaukkaa kaarevilla urilla. Näitä tehdään omissakin estevalkuissani.
– Hypyt aloitettiin heti noin 70 sentin korkeudella ja puomit oli sijoitettu aina ennen ja jälkeen esteitä. Myös näitä puomeja on meidän valkuissa.
– Klinikka sisälsi erilaisten linjojen harjoitteluja – linjojen, joita ainakin omissa valmennuksissakin harjoitellaan.
Summa summarum: Tästä klinikasta en saanut kovin paljoa irti (ei mitään korjattavaa ratsukossa ja yleensä omassa ratsastuksessani on paljonkin korjattavaa).

Päivän päätti Henri Ruosteen kouluklinikka, jossa demoratsukkona oli Antti Lehtilä. Tällä klinikalla kuultiin ohjeita ja korjauksia ihan koko ajan, eikä Antti ole aiemmin ollut Henrin valmennuksessa. Mieleen jäi parhaiten:
– Taivuttelussa ei pidä välittää kaulasta niin paljoa vaan huolehtia siitä että hevosen kroppa taipuu (takajalat ympyrällä sisäänpäin). Ensin tehdään aina ympyrätyöskentelyä, jotta hevonen saadaan hyvin avuille. Tätä tehdään myös meidän kouluvalkuissa.
– Älä tee suunnittelemaasi tehtävää (esim. laukanvaihtosarjaa), jos jo kulmassa hevonen menettää tasapainonsa. Tee sen sijaan ympyrä ja lähde diagonaalille uudelleen, paremmassa tasapainossa. Tämä unohtuu itseltä (usein).
– Paljon haettiin säätöjä lyhyempään ja pidempään, kaikissa askellajeissa. Ja käyntiin siirtymisen jälkeen AINA ensin lisättyä käyntiä ennen kuin hevoselle annetaan pitkä ohja. Säätöjä tehdään meidänkin valkuissa askellajien sisällä mutta hups, lisätty käynti saattaa olla jäänyt ainakin itsenäisissä harjoituksissa tekemättä.
Summa summarum: Tästä klinikasta sain paljon irti.

Päivään mahtui tietysti estekisojen seuraamista ja kyllähän oli Tosi-Romeo hieno voittaja suokkiluokassa! Ostoksiakin piti tehdä, koulusuitsiin löytyi oikein sopivat nahkaohjat. Kyllä taas jaksaa reenata sekä koulua että esteitä 🙂

Päivän aikana kävin istumassa myös Voltaire-koulusatulassa ja voin sanoa, että…tykkäsin! Ja miten kivoja ihmisiä ovat Tuija ja Aki, Voltaire-merkin edustajat! Ei yhtään tuntenut oloansa suomenhevosihminen muuta kuin samanvertaiseksi ❤ Kuva on lainattu Voltairen sivuilta – kyseessä Adelaide-mallin koulusatula, joka voidaan muokata täysin sekä ratsastajalle että hevoselle sopivaksi. Tämä satula jäi kyllä uniin! Nyt lottoamaan 😀

Ja kotona tallilla odotti tämä sulosilmä ❤ Ihana Cee ❤ sai karkkia aika monta palasta ❤

Advertisements

2 Responses to “Hevoset-messut 2018, sunnuntain fiilikset”

  1. Liisa April 10, 2018 at 7:30 am #

    Kiva messupostaus ja olen niin samaa mieltä, Hevostaitoliiton Show oli upea, tykkäsin kovasti, ja Juulin klinikka aika unettava. Todisti taas kerran sen, että vaikka osaisit ratsastaa, et välttämättä osaa valmentaa….tai ainakaan niin, että yleisö saisi siitä jotain irti. Ja toisaalta joku vähemmän taitava voisi vetää hienon, mukaansa tempaavan valmennusshown.

    • TKa April 10, 2018 at 8:36 am #

      En tiedä olisiko yhtään auttanut asiaa, jos demoratsukko olisi edustanut enemmän meitä taviksia. Ratsastaja oli juuri voittanut kansainvälisen 145 cm luokan, joten jäi aika kauas omista lähtökohdistani 😅 Kiitos kommentista!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: