Indoor Eventing Horse Show’ssa

Kenttäratsastus. Joidenkin mielestä ihan parasta itse tehtynä. Toisten mielestä ihan parasta, kunhan vaan ei tarvitse itse tehdä. Itse kallistun tähän puoliväliin. 60 sentin maastoesteet on vielä ok, kaikki sen jälkeen alkaa tuntua turhan jännittäviltä. Mutta lähes kaikki nauttivat kenttäratsastuksen seuraamisesta ja tähän saumaan osuu HIHSin Indoor Eventing.

Ulkomaisissa horse show -tapahtumissa näitä on jonkin verran tarjolla ja ehkäpä mallia on haettu sieltä. Tässä yksi esimerkki ja vieläpä kauniilla ratsastuksella.

Ehkä kaikista hienointa on se, että HIHSin Indoor Eventingin osallistujajoukko on ihan huikea. Tämä taisi yllättää isoimmatkin epäilijät, mitä olen nettikeskusteluja seurannut. Jos joku on vielä välttynyt kuulemasta tai lukemasta keitä mukana on, tässä lista:

Sanna Siltakorpi – Ff Pacemaker
Elmo Jankari – Evyta
Pauliina Swindells – Maurice the Dude
Sami Siltakorpi-  Lucky Accord
Tuija Rosenqvist – Narvik
Axel Lindberg – My Laptop
Juho Lähteenmaa – Rumba
Monica van Assenfeldt – Chupito
Veera Manninen – Colibri

No mikä se Indoor Eventing oikein sitten on? Lyhyesti tässä. Radaksi rakennetaan maastoesterata, jossa on kiinteitä esteitä, mutta myös putoava rataeste. Varmaan kaikki yhtään kenttäratsastusta seuranneet tietävät, että kenttähevosissa eivät putoavat rataesteet ihan niin suurta kunnioitusta herätä. Oletuksena siis on, että ratkaisu ainakin osittain tulee rataesteellä.

Areenan koko on erittäin pieni. Kenttähevoset ovat tottuneet laukkaamaan pitkiä matkoja isolla laukalla. Nyt tämän saman laukan pitää mahtua jääkiekkokaukaloon. Ja jos voittaa haluaa, vauhdin pitää kuitenkin olla ihan kohtuullisen kova. Hevosen tulee olla ratsastajan avuilla superhyvin, jotta homma toimii. Myös tiukkoja käännöksiä on varmasti luvassa.

Radan suunnittelee Aki Karhapää. Virhepisteitä tulee rataesteen pudotuksesta, kiellosta ja ihanneajasta poikkeamisesta. Mielenkiintoinen kisa tulossa siis, vaikka näytösluonteinen onkin.

Myös kilpailijalle Indoor Eventing on kiva laji, koska kerrankin iso yleisö seuraa heidän koko suoritustaan. Tätä he eivät usein pääse kokemaan, sillä maastoradat kulkevat pitkin poikin metsiä ja nurmialueita, jolloin matkan varrella kyllä on katsojia, mutta ei suurempina rykelminä. Tunnelma tulee varmasti olemaan huikea!

Indoor Eventing on osa lauantain iltanäytöstä (Top Sport & Show) kello 19.00 – 23.00. Samassa näytöksessä on myös suomenhevosten miniklinikka, josta kirjoittelin jo aiemmin. Tähän näytökseen siis pitää todellakin osallistua. Nähdään siellä!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggers like this: