DIY vetoketju kisatakkiin

Löydät tosi kivan kisatakin. Vedät päälle ja kiva on edelleen. Sitten alat miettiä, että mites noi napit pysyy kiinni. Muistat useamman kerran kun olet tullut radalta yksi nappi auki. Ei kiva ei. Mutta takki. Edelleen kiva. Ostat siis takin ja päätät ommella siihen itse vetskarin.

Tarvikkeet:
– vetoketjuton kisatakki, tässä tapauksessa Montar kisatakki mustilla kivillä
– avovetoketju musta (takin värinen), pituus 25 cm
– ompelukone ja mustaa lankaa
– sakset, nuppineuloja ja neula käsin ompeluun

1. Takki

Montar-kisatakin voi ostaa mm. Börjesiltä hintaan 139,95. Valmistajan sivujen mukaan takki on pientä kokoa, joten kannattaa ottaa vähintään yhtä kokoa isompi kuin mitä normaalisti ottaisit.

Ratko nappipuolelta saumat auki nappien kohdalta siten, että vetoketjun saa sujautettua sinne sisälle. Ratko sen jälkeen nappiläpien puolelta auki ainoastaan sisäpuolen lieve taskusta (on ommeltu muutamalla pistolla taskuun kiinni). Takki on nyt valmisteltu, aikaa kului noin 5 minuuttia.

2. Vetoketjun kiinnitys nappipuolelle

Vetoketjuja voi tilata netistä esim. Ompelijanmaailman verkkokaupasta hintaan 2,00. Avaa vetoketju kokonaan ja sujauta toinen puolikas kohdassa yksi auki ratkottuun nappien puolen saumaan. Kiinnitä nuppareilla. Ompele sauma kiinni siten, että vetoketju on sisällä saumassa. Vetoketjun toinen puoli on nyt kiinnitetty, aikaa kului noin 5 minuuttia.

3. Vetoketjun kiinnitys napinläpien puolelle

Sulje vetoketju kokonaan (toinen puoli on nyt ommeltu kiinni takkiin ja toinen puoli on irrallaan). Laita napit kiinni. Käännä takki nurinpäin. Vetoketju sijoittuu nyt täysin oikeaan kohtaan napinläpien puolelle. Kiinnitä nuppareilla. Avaa vetoketju kokonaan ja samoin napit. Ompele vetoketjun puolikas kiinni vain sisäpuolen liepeeseen, ei läpi päälikankaasta. Vetoketju on nyt kokonaan kiinnitetty, aikaa kului noin 5 minuuttia.

4. Viimeistely

Päättele kaikki langat. Ompele napinläpien puolen lieve takaisin kiinni taskuun muutamalla pistolla. Tarkista, että kohdassa yksi avattu toinen sauma (jota ei ole ommeltu uudelleen) ei lähde purkautumaan. Jos vaikuttaa purkautuvan, ompele muutama pisto siihen kohtaan, mistä aloitit purkamisen. Aikaa kului max 5 minuuttia.

Alle puolessa tunnissa kivaan kisatakkiin on nyt kiinnitetty vetoketju, eikä tarvitse olleenkaan huolehtia siitä, aukeaako joku nappi kovassa menossa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: