Syksyn 2019 ruokinta

Kesän jälkeen oli taas aika tarkastaa ruokinta. Heinäanalyysit on tehty ja niiden pohjalta voi miettiä mitä heinän lisäksi pitää olla tarjolla ja kuinka paljon. Cee on nyt syönyt jo jonkin aikaa uusia sapuskoja, joten sen vuoksi voi sanoa niiden sopivan ja toimivan.

Ruokintamäärät perustuvat ruokintalaskuriin ja lisäksi olen konsultoinut ruokinta-asiantuntijoita mm. määrien suhteen (heinäanalyysin perusteella). Jos haluat saada tarkemmat ruokintamäärät, niin laita viestiä 🙂 Huomaa, että Krafftin rehuja syötetään pienemmät määrät kuin ns. perusrehuja.

Aamu:
Krafft Performance Low Starch pelletti
Krafft Performance Low Starch mysli
heinää

Päivä:
heinää

Iltapäivä:
heinää
Krafft Lucerne -haketta (ennen ratsastusta)
EquiGlo 10 minute Beet -juurikasleikettä liotettuna (ratsastuksen jälkeen), tähän sekoitetaan kaikki ne lisäravinteet ja vitamiinit mitä kulloinkin on tarpeen

Ilta:
Krafft Performance Low Starch pelletti
Krafft Performance Low Starch mysli
Norra kivennäistä
porkkanoita
Black Horse pellavarouhetta liotettuna
heinää

Loppukesästä ratsastuksen jälkeisessä puurossa syötin purkillisen EquiBalans MSM-jauhetta, syksyllä meni purkillinen Cavalorin Hoof Aid -jauhetta ja kunhan saadaan pakkaset, niin menee puoli purkkia psylliumia. Jatkuvasti Cee saa Equine Productsin Everyday Electrolytes -jauhetta ja EquiBalans BE-vitamiinia (loppukesä/syksy) tai Chevinal-monivitamiinia (talvi) tai EquiBalansin ADE- ja B-vitamiineja (kevät ja alkukesä).

Sen jälkeen kun jätin kauran kokonaisena pois ruokinnasta, olen huomannut, että aikaisempi jäykkyys on ratsastuksessa poistunut. Vaikka kauraa onkin ruokinnassa edelleen mukana Krafftin rehuissa, koostumus on nyt vaan Ceelle paljon paremmassa muodossa.

Seuraavat ruokinnan muutokset on tiedossa alkuvuodesta, kun syötän ainakin MSM-kuurin. Se tekee hyvää niin ihmiselle kuin hevosellekin. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: