Cee 10 vuotta!

2 Jun

Toukokuun 12. päivä Cee täytti 10 vuotta ❤ Ceen alkuajoista ei minulla ole kuvia, mutta sitäkin enemmän niitä on kertynyt sen jälkeen kun Cee tuli kotiin 2013. Muutamia kuvamuistoja kuitenkin pääsen jakamaan teille Ceen 10 ikävuoden ajalta.

Cee syntyi 12.5.2007 Inkoossa. Ceen kasvattajia ovat Else-Maj Ahti ja Fredrika Nyberg. Ceen emä on Emilia Koo – kaunis, vuonna 2014 II-palkinnolla kantakirjattu tamma. Kantakirjauslausunnossa emästä sanotaan: “Tyydyttävät tyypit. Pitkä syvä runko, korkea säkä, ylhäälle asettuva kaula. Melko hyväasentoiset jalat, takajalat hieman pihdissä. Etukaviot matalapohjaiset, takakaviot holvikkaat, hyvä sarveinen. 2 mm yläpurentaa. Suorat väljät raviliikkeet. Nöyrä herkkä tottelevainen ajaa, hyvä mitata.”

[Aktiivi Cecil Cee ja Aktiivi Cedrik lokakuussa 2009, Cee kuvassa noin 2,5 vuotias. (c) Aktiivitalli Gunnarsberg.]

[Cee toukokuussa 2011, 4-vuotiaana. (c) Niina Ellonen.]

Ceen isä on Vihi-Totti – upea, nyt jo edesmennyt kantakirjaori. Kantakirjauslausunnossa isästä sanotaan: “Hyvät tyypit, hyvä ryhti, lihaksikas pyöreä tiivis kaunis runko, vahva kaula, korkea säkä, pitkä lautanen, hyvä reisilihaksisto. Kuivat jalat, etujalat leveäasentoiset hieman ulkokierteiset, takajalat melko hyväasentoiset, lyhyet vuohiset, hyvät etujaloissa hieman matalat kaviot. Etujalkojen liikkeet ahtaat hieman melovat ja takajalkojen liikkeet sisäkierteiset käynnissä, etujalkojen liikkeet väljät hieman kerivät ja takajalkojen liikkeet suorat juostessa. Hyppytyyli: etupainoinen, varomaton, rohkea. Käynti: puhdas, ponneton. Ravi: tasapainoinen, lyhyt, kevyt edestä. Laukka: puhdas, matala, melko joustamaton. Ratsastettavuus: tottelevainen, tasapainoinen, pehmeät siirtymiset. Luonne: nöyrä, yhteistyöhaluinen, tyydyttävän pyrkivä.” Kantakirjauksen jälkeen Vihi-Totti saavutti kaksikin kakkostilaa suomenhevosten koulumestaruuksissa.

[Cee huhtikuussa 2012, vähän vajaat 5-vuotiaana. (c) Stall Råbacka.]

[Cee maaliskuussa 2013 kotona. Ikää vähän vajaat 6 vuotta.]

Cee oli ollut myynnissä jo jonkin aikaa kun kävin katsomassa sitä. Se oli vähän pulskan puoleisessa kunnossa, mutta hirvittävän kiltti. Laukka ei aina noussut nätisti tai oikein, mutta Cee tuntui niin kivalta tätikuljettimelta että ei mitään rajaa. Ei mikään ihme siis että se lähti toisen koeratsin ja eläinlääkärin tarkastuksen jälkeen mukaan kotiin.

Cee & Tee kavioliittoa on nyt takana neljä vuotta. Näihin vuosiin on mahtunut iloja enemmän kuin suruja, mutta jälkimmäisiäkin tietysti. Ceestä on kasvanut kunnon suomenhevoskansalainen, joka lähtee mielellään töihin mutta myös huvittelee päivittäin hevoskavereiden kanssa.

[Cee kesäkuussa 2013, ikää 6 vuotta.]

[Cee toukokuussa 2014, ikää 7 vuotta.]

“Suomenhevonen on käyttöominaisuuksiltaan monipuolinen yleishevonen. Se on keskikokoinen, hyväryhtinen ja melko vankka. Sen pää on kuiva ja suora, kaula melko tukeva ja runko pyöreä, pitkä ja sopusuhtainen. Jalat ovat kuivat ja järeät sekä kaviot hyvät. Liikkeet ovat säännölliset ja joustavat. Ilme on rehellinen. Sillä on selvä sukupuolileima. Suomenhevonen on yhteistyöhaluinen, pyrkivä, nöyrä ja tosissaan yrittävä. Suomenhevoselle eivät ole tyypillisiä kyömy ja pitkä pää, pitkät ja terävät, lähellä toisiaan olevat korvat, joutsenkaula eikä suora lautanen, jossa on korkea hännäntyvi.” Lähde: Suomen Hippos ry

[Cee toukokuussa 2015, ikää 8 vuotta.]

[Cee toukokuussa 2016, ikää 9 vuotta.]

[Cee toukokuussa 2017. 10-vuotias ❤ ]

Cee osaa nyt 10-vuotiaana hypätä 80 cm esteratoja ja suorittaa helppo a -tasoisia kouluratoja hyväksytyin tuloksin. Cee osaa suorittaa working equitation -tehtäviä yksittäisinä. Cee osaa luotsata nuoremmat hevosystävät läpi kivien ja kantojen maastossa, kaikissa askellajeissa ja sen takapuoleen voi innokkaankin nuorukaisen pysäyttää.

Cee tykkää myslistä, pellavamössöstä ja porkkanoista mutta erityisesti greenline-puurosta. Ceen mielestä ruunien kanssa voi hengata mutta tammoista se ei niin kovin paljon välitä. Cee haluaa maastossa mennä aina ekana. Cee ei välitä traktoreista, metsäkoneista, rekoista, peräkärryistä, kuumailmapalloista, moottoripyöristä tai mönkkäreistä mutta nelijalkaiset kissaa isommat eläimet kiinnostaa.

Ceen synttäreitä juhlittiin toukokuussa – lahjaksi saatiin monia tarpeellisia ja herkullisia juttuja. Cee lähettää vielä tätä kautta lämpimät kiitokset onnittelijoille ❤

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: