Super-estetreenit!

Helatorstai on perinteisesti ollut hyppelypäivä meidän hevosporukan kesken. Viime vuonna meillä oli harkkakisat kyseisenä päivänä mutta tänä vuonna harjoiteltiin jo huhtikuun lopussa, ennen seuran kisoja. Niinpä tänä vuonna otettiin estevalmennus tähän ajankohtaan. Meidän tallilla on aktiivisesti valmentautuvien joukko, kouluvalmennuksissa on usein 3-4 ratsukkoa (kahdeksan hevostakin vain) ja estevalmennuksissa 5-6. Valmennuksiinkin on melko helppo saada riittävästi porukkaa kasaan, jotta valkut järjestyvät.

Huimapäisenä olen asettanut tavoitteekseni hypätä tänä vuonna 70 sentin radan, joten on vaan ”otettava lusikka kauniiseen käteen ja alettava lusikoida” kuten vanha sanontakin sanoo. Muutaman kerran olen itsenäisesti harjoitellut kavalettikorkeuksilla lähinnä omaa istuntaani ja myötäystä. Silloin kun olen itse menossa enkä yritä estää Ceetä liikkumasta, se hyppää ihan mielellään ja iloisena esteitä. Sitten kun istuntani romahtaa ja käsi on jäykkä kuin rautakanki, ei Ceekään halua enää hypätä. Itsenäinen harjoittelu on tuottanut tulosta, sillä valkkukin ihmetteli että mitä mun istunnalleni on oikein tapahtunut kun se oli niin hyvä (huom. siis minun tasolleni).

Valmennus aloitettiin ravipuomeilla, joissa vaihdeltiin pitkää väliä ja lyhyttä väliä. Sen jälkeen mentiin sekä ristikkoa että okseria ponnistuspuomin avulla. Cee oli mukavasti menossa, osittain ehkä sen takia että olin laittanut kannukset. Viime valkussa sain ohjeeksi kokeilla kannuksia esteillä. Huomasin (nyt kun ne oli ekaa kertaa jalassa, sellaiset pikkunysät) että toden totta tosiaan ne auttavat. Pystyin keskittymään omaan istuntaani, käteen ja etäisyyden arviointiin huomattavan paljon paremmin, koska kaasu toimi kannuksilla paljon paljon paremmin. Jarruhan meillä ei ole koskaan ollut ongelma, se toimii välillä liiankin hyvin.

Kun oltiin menty kaikki tehtävät yksittäin ja pätkissä, mentiin vielä kahta erilaista rataa muutamaan kertaan. Tässä alla ratapiirrokset ja video valkusta. Oli kyllä niin superhauskaa eikä vähiten sen vuoksi että oli kova onnistumisen tunne valkun jälkeen ❤ Tästä me tykättiin ❤ Ja valkkukin sanoi, että Cee vaikutti tosi tyytyväiseltä koko valkun ajan. Oli ihana kuulla ❤

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑