Super-estetreenit!

26 May

Helatorstai on perinteisesti ollut hyppelypäivä meidän hevosporukan kesken. Viime vuonna meillä oli harkkakisat kyseisenä päivänä mutta tänä vuonna harjoiteltiin jo huhtikuun lopussa, ennen seuran kisoja. Niinpä tänä vuonna otettiin estevalmennus tähän ajankohtaan. Meidän tallilla on aktiivisesti valmentautuvien joukko, kouluvalmennuksissa on usein 3-4 ratsukkoa (kahdeksan hevostakin vain) ja estevalmennuksissa 5-6. Valmennuksiinkin on melko helppo saada riittävästi porukkaa kasaan, jotta valkut järjestyvät.

Huimapäisenä olen asettanut tavoitteekseni hypätä tänä vuonna 70 sentin radan, joten on vaan “otettava lusikka kauniiseen käteen ja alettava lusikoida” kuten vanha sanontakin sanoo. Muutaman kerran olen itsenäisesti harjoitellut kavalettikorkeuksilla lähinnä omaa istuntaani ja myötäystä. Silloin kun olen itse menossa enkä yritä estää Ceetä liikkumasta, se hyppää ihan mielellään ja iloisena esteitä. Sitten kun istuntani romahtaa ja käsi on jäykkä kuin rautakanki, ei Ceekään halua enää hypätä. Itsenäinen harjoittelu on tuottanut tulosta, sillä valkkukin ihmetteli että mitä mun istunnalleni on oikein tapahtunut kun se oli niin hyvä (huom. siis minun tasolleni).

Valmennus aloitettiin ravipuomeilla, joissa vaihdeltiin pitkää väliä ja lyhyttä väliä. Sen jälkeen mentiin sekä ristikkoa että okseria ponnistuspuomin avulla. Cee oli mukavasti menossa, osittain ehkä sen takia että olin laittanut kannukset. Viime valkussa sain ohjeeksi kokeilla kannuksia esteillä. Huomasin (nyt kun ne oli ekaa kertaa jalassa, sellaiset pikkunysät) että toden totta tosiaan ne auttavat. Pystyin keskittymään omaan istuntaani, käteen ja etäisyyden arviointiin huomattavan paljon paremmin, koska kaasu toimi kannuksilla paljon paljon paremmin. Jarruhan meillä ei ole koskaan ollut ongelma, se toimii välillä liiankin hyvin.

Kun oltiin menty kaikki tehtävät yksittäin ja pätkissä, mentiin vielä kahta erilaista rataa muutamaan kertaan. Tässä alla ratapiirrokset ja video valkusta. Oli kyllä niin superhauskaa eikä vähiten sen vuoksi että oli kova onnistumisen tunne valkun jälkeen ❤ Tästä me tykättiin ❤ Ja valkkukin sanoi, että Cee vaikutti tosi tyytyväiseltä koko valkun ajan. Oli ihana kuulla ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: