Elokuun treenit

Elokuussa päästiin valmennuksiin jopa kuusi kertaa! Puolet oli kouluvalmennuksia ja puolet estevalmennuksia. Vaikka itsekin suunnittelen jonkinlaisen harjoituksen rakenteen itsenäisiin treeneihin, niin onhan se nyt helpompaa toteuttaa toisen suunnittelemia tehtäviä. Ja usein tulee vähän haastettuakin itseään eikä mentyä vain sillä omalla mukavuusalueella.

Mitä erityisesti jäi mieleen? Estevalkuissa päästiin menemään helposti 70 senttisiä tehtäviä ja Cee imi esteille hyvin. Sarjat (myös kolmoissarjat!) ja suhteutetut tehtävät sujui kivasti. Kouluvalkuissa tehtiin paljon sulkutaivutuksia, jotta saatiin Cee kantamaan itsensä hyvin (ja oikein). Paljon löytyi vaihteita askellajien sisällä – eteen ja taakse. Hyvä treenikuukausi siis!

Ceen treenit elokuussa:
– valmennus, kouluratsastus 3 kertaa
– omat koulutreenit 7 kertaa
– valmennus, esteratsastus 3 kertaa
– omat puomi/kavaletti/estetreenit 4 kertaa
– maastoilua, ilman satulaa ratsastelua, talutusta, liinassa 5 kertaa
– vuokraaja 4 kertaa
– täysin vapaa 5 päivää (joista 2 laitumella)

Osteopaatti kävi toisen kerran hoitamassa Ceen kuun puolivälissä. Oikea puoli oli hoidettaessa jäykkä kautta linjan ja Cee reagoi varsinkin oikean puolen lantion hoitoon. Hoidon jälkeen takajalkojen askeleet olivat symmetriset, kuten pitääkin. Lantio liikkui myös hyvin, molemmin puolin. Seuraavan hoidon ajankohtaa Tiina suositteli kahden kuukauden päähän. Cee vastasi jo kahteen hoitokertaan niin hyvin, ettei ole tarvetta tehdä hoitoja tiiviillä tahdilla.

Omissa koulutreeneissä varsinkin vastalaukat oli ihan superhyviä. Tehtiinkin vastalaukkaa kolmikaarisella ja kahdeksikolla ensimmäistä kertaa. En olisi vielä keväällä uskonut näitä harjoituksia mahdolliseksi!

Elokuussa ehdin piipahtaa myös suomenhevosaiheisella luennolla/demossa. Niina Kirjorinne luennoi aiheesta Suomenhevosratsun biomekaniikka Ypäjällä. Kaikki luennolla läpikäyty kulminoitui todella hyvään demoon, jossa nähtiin kolme suomenhevosratsukkoa suorittamassa erilaisia tehtäviä. Heti testasin yhtä tehtävää ja se toden totta toimi myös Ceellä.

Ceen mielestä elokuussa ehkä parasta oli kuitenkin laidun ❤

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑